Affiliatemarknadsföring

Internet har många fördelar, inte bara för nöjet. Idag så finns det stora möjligheter att jobba med internet som utgångspunkt. Något som blivit populärt är en typ av marknadsföring som kallas för affiliatemarknadsföring. Det har nästan funnits lika länge som internet har varit aktuellt och har blivit användbart på flera fronter. Vi tänkte prata lite mer om just det.

Kort sagt så använder man affiliatemarknadsföring för att dra in kunder till sajter. En av fördelarna är att det kan nyttjas av de flesta företag, oavsett storlek. Man kan säga att det i huvudsak är tre parter inblandade i processen: annonsören som vill ha trafik till sin sajt, affiliatepartnern som jobbar för att driva trafiken till sajten i fråga och sist men inte minst; de potentiella kunderna som ska komma till sajterna.

Vissa sajter kan idag enbart ägna sig åt att jobba som affiliatepartners till annonsörer, andra har valt att kombinera sitt bloggande med denna typen av marknadsföring. Vad som fungerar bäst kan bero lite på vilken typ av bransch man är insatt i. Något som är vanligt för exempelvis modebloggare är att göra samarbeten med klädbutiker i form av blogginlägg.

För att hitta sajter som kan eventuellt kan bli affiliatepartners så kan man gå med i något som kallas för affiliatenätverk. De arbetar med att förmedla kontakt mellan företag och personer som driver bloggar eller sajter. Något som de flesta anser vara en fördel med denna form av marknadsföring är att allt handlar om prestation. Man betalar helt enkelt bara för resultaten. Det betyder också att den som jobbar med marknadsföring också har potential att tjäna bra med pengar om man gör ett bra jobb.