Att bedriva en enskilda firma

Den företagsform som heter enskild firma är det många som börjar sitt företagande med. Den driver du som privatperson och har ett personligt ansvar för allt som sker inom företaget. Så klart så finns det både för- och nackdelar med denna företagsform. Vilket vi kommer att skriva om här.

En bra sak att tänka på när man startar sitt företag är det namn som man väljer på företaget. Tänk på att de ska hänga med på hela din resa och får inte vara allt för krångligt. Du kan som många gör välja sitt egna personnamn som firmanamn. Tänk på när du ska marknadsföra ditt företag och hur namnet på företaget låter i de sammanhangen. Du registrerar din firma hos bolagsverket och det är relativt enkelt att få det registrerat.

Då vi pratar om ekonomin så är det du som privat står som ansvarig för företagets ekonomi. Om du för att kunna komma igång så kan det behövas lånas pengar. Ta en titt på sajten A5 som tipsar om olika lån för just enskild firma. Då du måste låna pengar så är du personligen ansvarig för att det lånet ska betalas tillbaka. Tänk på detta så du inte hamnar i situationer som kan vara svåra att ta sig ur.

Fördelar med enskildfirma är att det är enkelt men också billigt att starta upp som företag. Det finns inga som helst krav på eget kapital. Efter ett par dagar så kan ditt företag vara registrerar och det är klart att köra. Om vi pratar nackdelar så kan man räkna in det personliga ansvaret för det ekonomiska. Det kan vara lätt att blanda ihop den egna ekonomin med företagets. Se till att staten får den skatt och moms som den ska ha. Viktigt med ordning och reda.