När företaget växer

Man börjar alltid från noll och jobbar sin väg upp. Många företaget stupar innan de når tillväxt, men till dig som lyckats vill vi hälsa grattis! Nu är det dags att börja tänka på en del saker som är viktiga för att hålla företaget flytande.

Dokumenthantering

Vid det här laget har det säker börjat bli några pappershögar och fulla pärmar på kontoret. Man är tvungen att spara mycket pengar under flera år men då finns också risken att dessa äldre papper blandas ihop med de senaste fakturorna. Ett bra system håller bara så länge innan det måste göras om.

Även dokument på datorn kan vara svåra att hantera efter ett tag. Man behöver ett strukturerat och lättförståeligt system och gärna ska det vara så automatiserat som möjligt.

Anställa

Börjar det bli mycket övertimmar på kontoret eller i butiken? När ett företag växer behöver också antal anställa växa med det. När man ska anställa kan det kännas lockade att bara ta någon kompis eller väns barn som behöver jobba, men beroende på vilka arbetsuppgifter som behöver utföras kan det vara bättre att gå genom ett bemanningsföretag eller arbetsförmedlingen.

Man vill så klart ta hand om sina nära och kära men om det handlar om en avancerad post i företaget behöver man någon med erfarenhet och någon som kan branschen. För att veta mer om hur anställningsprocessen fungerar, kan du besöka Verksamt.se.

Marknadsföring

Nu gäller det att fortsätta marknadsföra sig själv. Den extra inkomsten i företaget kanske gör att man kan höja marknadsföringsbudgeten och satsa ännu mer på att locka in nya kunder.

När det går bra för företaget har man råd att driva en kampanj eller skapa lite mer uppmärksamhet kring företaget via annonsering och reklam. Satsa på att fortsätta växa, inte bara njuta av stunden.