Underhåll av företagets fastigheter

Som företagare har du inte bara ett ansvar för verksamhet och personal. Du har även ansvar för de eventuella fastigheter som företaget äger och bedriver sin verksamhet i. Det största ingreppet som kan ske i en fastighet är ett stambyte. Lyckligtvis sker inte sådana oftare än vart 50 till 60:e år.

Att veta allt om stambyte är inte lätt, men det är det heller ingen som kräver. Det enda du behöver veta är att regelbunden kontroll för att fastställa behovet av stambyte i fastigheten måste ske. Genom detta kan du etablera en bra kontakt med en stambyteskonsult innan det är dags för det stora fysiska arbetet.

Att utföra ett stambyte kräver lång planering

Det första du måste fastställa är att du har kontakt med ett företag som innehar alla nödvändiga certifikat. Det som tar tid, om det inte gäller ett akut stambyte, är planering. När behovet av stambyte fastställts kan planeringen av stambytet ta mellan 1-2 år.

Själva stambytet är smutsig, dammigt och besvärligt, men det fysiska arbetet för ett traditionellt stambyte tar bara mellan 10 och 12 veckor. Ett traditionellt stambyte är alltid bästa valet. Det då allt sker på en och samma gång, samtidigt som en konsult sköter allt som ska bli gjort.